Architect landelijke woning

Landelijk wonen kent vele voordelen. Het gevoel van vrijheid, de ruimte en de natuur. Buiten naar binnen halen. De robuustheid van natuurlijke materiaal gebruik, de stilte, ruimte en het uitzicht maken landelijk wonen tot een unieke woonbeleving. In het buitengebied is het dan ook genieten van elkaar en de omgeving. Hoe ziet uw droomwoning op het platteland eruit? Is het een schuurwoning, landelijke villa of een verbouwde boerderij?

Welke voorkeur u ook heeft, een (moderne) landelijke woning zorgt dat u ruimer kunt leven en de seizoenen intenser ervaart.

Meer inspiratie?

Bekijk hieronder enkele landelijke woning ontwerpen uit ons portfolio:

Landelijke bouwstijlen

Landelijk wonen kan gerealiseerd worden in diverse bouwstijlen. Wellicht heeft u een voorkeur voor een specifieke stijl. Onze architecten hebben geruime ervaring met landelijke bouwstijlen en denken graag met u mee. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het renoveren van een boerderij naar een prachtige woonboerderij. Het ontwikkelen van een landgoed met landhuis. Of nieuwbouw van een landelijke villa.

De verbinding met het omliggende landschap is erg belangrijk bij landelijk wonen. De architectuur moet passend zijn in het landschap. Daarnaast zien wij het landschap als verlengstuk van de woning, door slimme keuzes te maken in de manier waarop ruimtes naar buiten toe overlopen.

Bij alle bouwstijlen van landelijk wonen hebben we dezelfde missie: het ontwerp van de woning vindt plaats van binnen uit. Door van binnen naar buiten te ontwerpen, blijft de opdrachtgever en zijn woonwens centraal staan. Om deze woonwens heen vormt zich een woning die een synergie vormt tussen architectuur en zijn omgeving.

architect huis
  • Maatwerk

    Als u uw landelijke woning door ons laat ontwerpen, dan kunt u gedegen maatwerk verwachten. We luisteren aandachtig naar uw wensen en analyseren de mogelijkheden. Deze vertalen we naar een concept dat ook nog past binnen uw budget. Andere aspecten die altijd in ons ontwerp terugkomen zijn licht, lucht, ruimte en duurzaamheid. Zo creëren we een optimale situatie voor u als bewoner en de omgeving.

  • Onze werkwijze

    Wij zullen u compleet ontzorgen. Van ontwerp tot aan oplevering: alles wordt geregeld. Als eerste gaan we vrijblijvend met u in gesprek. Uw wensen, ideeën en esthetische voorkeuren worden zorgvuldig geïnventariseerd. Vervolgens stellen we een passende offerte op. Indien u akkoord bent maken we een schetsontwerp, daarna een voorlopig ontwerp en als laatste het definitieve ontwerp. Hierin worden naast de schuurwoning plattegrond, de constructie, bouwmethode en installaties definitief bepaald. Lees hier meer over onze werkwijze.

  • Vergunning aanvraag

    Is de (ver)bouw van uw landelijke villa vergunningsplichtig? Dan zullen we een bouwvergunning aanvragen. Hierbij houden we rekening met de welstandseisen die gelden in de betreffende omgeving. Aangezien streekeigen ons vertrekpunt is, zal dit ongetwijfeld soepel verlopen. Onze ontwerpen zijn volledig in harmonie met de omgeving.

Bureau AAP ontwerpt en ontzorgt u van schetsontwerp tot vergunningsaanvraag!

materialen schuurwoning

Materiaal gebruik bij landelijke villa’s

Een landelijke villa kenmerkt zich veelal door het gebruik van diverse materialen. De woning is ruimtelijk, past op een rustieke manier in de natuurrijke omgeving en heeft vaak een rietendak, golvende dakpannen of een leiendak. Naast de herkenbare stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van specifieke materialen die de landelijke villa haar kenmerkende uitstraling geven.

Ervaring op het gebied van landelijke architectuur

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van landelijke architectuur. Bekijk onze referenties en laat u inspireren door de mogelijkheden. Woont u landelijk en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een verbouwing of renovatie van uw woning? Of wilt u een landelijk woning laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Het ontwerpen en realiseren van uw droomwoning is onze passie, maak kennis met onze unieke werkwijze en vraag hier onze brochure aan.

AFSPRAAK MAKEN

Heeft u een bouwkavel en wilt u graag landelijk wonen? Onze architecten gaan graag met u in gesprek om uw wensen en de mogelijkheden te inventariseren. Laat u verrassen door onze eigenzinnige duurzame ontwerpen met een tijdloos karakter. Wij vertellen u graag meer tijdens een gratis brainstorm uurtje. Hiermee spelen wij in op de behoefte van de consument om op een laagdrempelige manier kennis te maken met ons werk als architect. Naderhand weet u of uw wensen vertaald kunnen worden naar een ontwerp passend binnen uw budget!