• Schuurwoning Emmen

Schuurwoning de Berkenhof

Stoere eenvoud in schuurwoning architectuur

Deze vrijstaande schuurwoning wordt gerealiseerd binnen het plan “De Berkenhof”. Het plan wordt aan drie zijden omringd door schitterende bossen. De opdrachtgevers wonen tussen de natuurgebieden Emmerschans en Emmerdennen-Valtherbos, precies op de grens waar stedelijk en agrarisch gebied elkaar ontmoeten.

Het ontwerp is duidelijk geïnspireerd op een boerenschuur. Een eenvoudige kap, ramen aan de kopse kanten als denkbeeldige te openen schuurdeuren en constructieve spanten in het zicht, kortom: deze schuurwoning bevat duidelijke verwijzingen naar de oorsprong van de schuur.

Ingetogen naar de straatzijde qua materiaalgebruik en detaillering, eigentijds en stoer richting de achterliggende tuin. Waar transparantie van de plafond hoge puien en zorgvuldige detaillering van het verticaal gefelst zink letterlijk een overgang vormen tussen een landelijk en modern karakter.

Het eenlaagse doorgeschoven volume, welke doorloopt in de entree herbergt een garage en bijkeuken. Achter de garage in het rechter gedeelte bevindt zich een grote open keuken met eetgedeelte onder een vide. Het eetgedeelte kan middels schuifdeuren ontkoppeld worden. Boven op de verdieping zijn 3 ruime slaapkamers, een badkamer en open ruimte te vinden. In de verdiepingsvloer is een vide gerealiseerd waardoor de werk/ speelplekken van deze open ruimte in contact staan met eetkamer en keuken.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over onze werkwijze en wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag gerust een inspiratiepakket aan of plan een vrijblijvend schetsgesprek in. Wij denken graag met u mee vanaf de eerste schets.