Schuurwoning Den Hoorn

Met uitzicht op water van de Look

Deze vrijstaande schuurwoning wordt gerealiseerd binnen het plan “Buitengewoon Den Hoorn”. Het plan ligt in het noordelijke deel van het gemoedelijke dorp Den Hoorn. Een bijzondere woonomgeving met de vrije natuur van Midden-Delfland als buur en het bruisende centrum van de stad Delft op fietsafstand.

Het ontwerp refereert met zijn doorlopende schil van dakpannen aan de zwarte houten boeren schuren met golfplatendaken die in deze streek te vinden zijn. De schuurwoning staat op een perceel van 565m2 en heeft een vrij uitzicht aan westkant, waar men uitkijkt op het open vaarwater “De Look”. Het volume heeft hier een transparant karakter door de verdiepingshoge raampartijen. Aan deze kant is de schuurwoning opengewerkt en vervaagt de grens tussen binnen en buiten. De brede veranda’s versterkten de overgang tussen binnen en buiten.

Energiezuinig

Deze schuurwoning heeft een grote passieve energiezuinigheid door zijn droge bouwwijze met zgn. SIP panelen. Dit zijn constructief geïsoleerde panelen voor wanden en daken. Deze bouwwijze biedt een zeer energiezuinig en slank bouwsysteem dat isolatie en het constructief kunnen dragen in één combineert.